PABO safari op beweegroute Diepenveen

2021-05-06

Een groepje van vier eerstejaars deeltijdstudenten heeft gebruik gemaakt van de bootcamproute Diepenveen voor een opdracht voor hun PABO opleiding. De opdracht was om de vraag te onderzoeken: “Wat betekent een veilige leeromgeving voor ons?”

Het groepje studenten bestaande uit Willem Folkersma en drie Annemarie’s: Verheijden, Sweeris en Bakker koos als metafoor voor de veilige leeromgeving: een Safari. Leerlingen gaan tijdens hun basisschoolperiode op reis met een gids – de leerkracht. Ze ontwikkelen zich langs spannende en interessante wegen. Soms gaan ze even van het pad af, maar dan is er de gids/leerkracht die hen in een onveilige omgeving de weg wijst. De groep deelt ervaringen met elkaar en is in beweging.

Dit alles is prachtig gevisualiseerd in een fotoshoot met Job en Samuel, twee neefjes van Annemarie S. Zij maakten daarbij gebruik van boomstammen en obstakels op de beweegroute. Deze foto’s brachten ze samen in een zogenaamde PABO Safari reisgids. Ze hebben deze opdracht met veel plezier uitgevoerd en ontvingen enthousiaste reacties van medestudenten en een goede beoordeling van de docenten!

Het is ontzettend leuk om te zien dat er op zo’n creatieve manier gebruik gemaakt wordt van een beweegroute. Namens Stichting Vrij ontzettend bedankt voor het delen van deze leuke opdracht en gefeliciteerd met jullie positieve beoordeling.